Sevgili Meslektaşlarımız;
Öncelikle tüm branşlardan, Tekniker mesleğine sahip olan meslektaşlarımı saygı ve hürmetle selamlıyor, sizlerle Tekniker Dernekleri Federasyonunu çatısı altında bir arada olmaktan onur duyduğumu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.
Kısaca: İsmail ÖZKAR / Makine Teknikeri
Sahibi olduğum Teknikerler mesleğine 1986 yılında elde ettim. Görev yapmış olduğum Türk Telekom A.Ş.’de 1994 yılında Telekomünikasyon Teknikerleri derneğinin kuruluşu ile başlamış olduğumuz teknikerlik mücadelesinde Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı ve 2001 yılından bu güne kadarda Genel Başkanlığını yürütmekteyim. Bu süreç içerisinde Makine Teknikerleri Derneği Genel Başkanlığı (6 yıl) ve Teknikerler Birliği Genel Başkan Yardımcılığını da (3 yıl) süre ile yürüttüm.
Kazanmış olduğum bu birikim ve tecrübeyi aktarabilmek amacıyla, kendi branşlarında meslektaşlarına hizmet eden 6 Derneğimiz ile bir araya gelerek 20.02.2020 tarihinde kuruluşunu tamamladığımız Tekniker Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı olarak Teknikerlik mesleğine ve siz meslektaşlarımıza hizmet etmeyi amaçladım.
Neden Federasyon :
“HİÇBİR HAKLILIK, KİŞİNİN UĞRAŞIYLA BAŞARILI OLAMAZ”
Ülkemizde, Tekniker mesleki kitlesinin, küreselleşen dünya ekonomisi içerisinde doğru anlaşılması, doğru yapılandırılması ve bir değer olarak şahsiyet kazandırılması çalışmalarında yolumuz, faaliyet alanlarına göre sektör el veya branş Tekniker Dernekleri ile pek çok kez çakıştı. Her platformda dayanışma içerisinde olmaya hassasiyet gösterdik ve pek çok faaliyeti birlikte yürütme imkânı bulduk.
Derneklerimizin ve Derneklerimize bağlı üyelerimizin yapmış oldukları mesleki mücadele, teknikerlik kavramının daha iyi anlaşılması, benimsenmesi ve şahsiyet kazanması anlamında takdir edilecek çalışmalar yapıldığını gördüm ve görmüş olduğum bu çalışmalardan ziyadesi ile memnun oldum. Buradan duymuş olduğum memnuniyeti tüm meslektaşlarımıza ifade etmek isterim.
Farklı çalışma ortamlarda daha da gelişen bu dayanışmayı perçinleyebilmek adına; Tekniker Dernekleri Federasyonunu kurarak etki alanımızın bütün meslektaşlarımızı kapsayacak büyük bir yapıya dönüşmesini, temsil ve yaptırım gücümüzün daha fazla olmasını amaçladık.
Bundan sonraki süreçte; Mesleki Mücadelemiz Federasyonumuz öncülüğünde yapılacak olup, Teknikerlerin kişisel gelişmelerinin ve statülerinin geliştirilmesindeki ana amaçtan ödün vermeyerek ilk gün ki amatör ruhumuzu kaybetmeden profesyonel çizgide faaliyetlerimizi yürüteceğimize olan inancım tam ve sağlamdır.
Federasyonumuz ;
Kuruluş çalışmaları bir yıl sürmüş olup, süreç içerisinde birçok Tekniker Derneği ile irtibata geçilerek düzenlenen toplantılara davet edilmişlerdir. Yapılan toplantılar sonucunda;
– Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği
– Sağlık Teknikerleri Derneği
– Makine, Otomotiv, Döküm, Motor ve İklimlendirme Teknikerleri Derneği
– Elektrik, Elektronik ve Haberleşme Teknikerleri Derneği
– İnşaat, Harita ve yapı Teknikerleri Derneği,
– Tüm Teknikerler Derneği;
Yukarıda isimleri yazılı olan derneklerimizin katılımları ile Tekniker Dernekleri Federasyonu adı altında Ankara’da kurulmuştur.
Amacımız;
Küresel ekonomi içerisinde önemli bir değer ifade eden Teknikerlerin, hem
kamu ve serbest piyasada ve hem de özel sektörde öne çıkartılması ve olması gereken itibara kavuşturulması.
Tekniker mesleğini anlatabilmek adına, tüm ulusal ve uluslararası seminer, sempozyum, konferans, çalıştay gibi faaliyetlere katılmak ve düzenlemek.
Teknikerlik ve Meslek Elemanlığı kavramının daha iyi anlaşılmasını sağlamak.
Teknikerlerin; bilgi ve becerilerini sürekli geliştirilmesini sağlamak ve iş dünyasındaki statülerinin yükseltilmesi için çalışmalar yapmak.
Teknikerlerin; modern dünyaya entegrasyonunda üzerine düşen toplumsal sorumluluğu, hem sosyal, hem akademik ve hem de ekonomik çerçevede yerine getirme gayretinde olmak.
Mesleki Odamızın kuruluşunu gerçekleştirmek.
İş alanında ortak çalıştığımız, kanun ve yönetmelik nezdinde yapılan düzenlemelerde çakıştığımız farlı meslekler ve bunları temsil eden Dernek, Federasyon ve Odalar ile hak arayışı mücadelesinde çalışmalar yapmak.
Teknikerin; görev, yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi amacı ile yeni kanun ve yönetmelik bazında düzenlemeler hazırlanarak ilgili Bakanlıklar, siyasi partiler, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde çalışmalar yapmak ve yürütmek.
Sonuç :
Yapılması düşünülen tüm çalışmaların meslektaşlarımızın lehine olması ve yeni yeni düzenlemelerin getirmiş olduğu sorunların giderilebilmesi için bütün Teknikerlerin ve Tekniker Derneklerinin desteğine , samimi ve içten beraberliğin devamına ihtiyacımız vardır. Tüm bu beklentilerimizin ve isteklerimizin gerçekleştirilebilmesi zeminini oluşturabilmek ve hayata geçirebilmek adına çok önemlidir. Unutmamalıyız ki, hiçbir mücadelede tek başına başarılı olmak mümkün değildir. Hep birlikte sorunlar yumağı haline gelen Mesleğimizi hak ettiği yere getirebilmek, diğer Meslek mensubu arkadaşlarımızla bu nedenlerden dolayı oluşan husumetleri ortadan kaldırmalıyız.
Sevgi ve Saygılarımla
İsmail ÖZKAR
Tekniker Dernekleri Federasyonu
Genel Başkan